Народният представител Николай Дренчев остава в парламента като независим депутат. Това

...
Народният представител Николай Дренчев остава в парламента като независим депутат. Това
Коментари Харесай

Раздорът във Възраждане: Дренчев остава депутат, но независим

Народният представител Николай Дренчев остава в Народното събрание като независим депутат. Това разгласи той на конференция в Ловеч.

Припомняме, че предходната седмица след рокадите в групата на " Възраждане " в СОС, водачът на партията Костадин Костадинов изключи от парламентарната група трима от своите депутатито - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев. 

" Решението ми да остана в Народното събрание беше повлияно най-много от голямата поддръжка, която получих от доста хора. Сред тях - кметове на общини в региона, от кабинетите на министри, с които сме работили, от доста членове на " Възраждане “, симпатизанти на партията и от хора, които не са харесвали " Възраждане “, сподели депутатът. Според него това, че е бил постоянно сдържан и уравновесен, отваря големи благоприятни условия да работи за района, без идеологически окови. По думите му Русчев и Арангелов също ще останат като самостоятелни депутати в Народното събрание.

Според него общинските съветници, най-малко на доктрина, няма по какъв начин да са изключени от " Възраждане “, тъй като процедурата по правилник не е такава. " Друг е казусът - явно и националното, и софийското управление не познава устава на личната си партия. Аз също не съм изключен, с цел да бъда, би трябвало да се свика конгрес. Разбира се, в случай че подам тъжба в съда, всички тези дейности, които ще се подхващат по отношение на мен и общинските съветници, ще бъдат заличени от съда, само че това е безсмислена процедура. Аз смятам, че в политиката, както и в любовта, в случай че не си харесан, просто би трябвало да се обърнеш и да продължиш напред. Точно това мисля да направя аз “, съобщи Дренчев. 

Той добави, че няма да подават молби за овакантяване, а ще чакат да бъдат изключени, което ще стане в някакъв интервал от време. Дренчев сподели още, че неговият брат Димо Дренчев, който също е депутат от " Възраждане “, няма да напуща партията и Народното събрание, само че не изключва върху него да се окаже напън и да бъде заставен да го направи.  " Пеевски не можа да направи Движение за права и свободи трета политическа мощ, само че Костадин Костадинов го направи ", съобщи още Дренчев. 

Той бе безапелационен, че е предан на идеята " Възраждане “, на концепциите и на идеалите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР